Yoghurtcake met citroen

Deze heerlijke cake is deze week voor onze cliënten te proeven in de praktijk. Voor iedereen die zijn gasten en zichzelf met pasen iets lekkers wil serveren. Recept:

Ingrediënten:

  • 80 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 225 gram Griekse yoghurt (wij hebben de 2% vet variant gekozen (in plaats van 10%) en vond het resultaat prima)
  • 1 citroen schil, geraspt
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

    Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in. Bekleed deze eventueel met een vel bakpapier.
  2. Klop de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna een voor een de eieren toe tot deze goed zijn opgenomen.
  3. Doe het citroenrasp en de Griekse yoghurt in een kom. Klop dit door tot een klontvrij mengsel.
  4. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder en het snufje zout toe en spatel dit tot een egaal cakebeslag. Giet het cakebeslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  5. Bak de cake in het midden van de oven in zo'n 45 minuten gaar.


Tip:
Serveer met een dun laagje kwark en verse aardbeien erop.